Ik ben denk ik voor een triathleet niet eens zo heel erg op spulletjes gericht, maar de afgelopen weken kon ik er niet omheen: ik heb bakken met geld uitgegeven. Dat hing vooral samen met de nieuwe fiets. Dat klinkt al meer recht-toe-recht-aan dan het is, want daar ging een bike-fitting aan vooraf, er moest een ander zadel op en zo’n fiets wordt geleverd zonder pedalen, dus die kwamen er ook nog bij.

Nouja, en toen dacht ik: goed om binnen aan de houding te wennen, dus toen kwam er ook nog een tacx, met een speciaal trainingsbandje. En bij de bike-fitting waren me andere schoenen geadviseerd, met een ophoging van mijn rechter-schoenplaatje, dus toen kwamen er nieuwe schoenen en twee sets (ook voor de oude) van die ophoog-dingetjes. En toen ik toch bij Tri-Run was, nam ik ook maar een elastiek mee om de zwembeweging ‘droog’ mee te oefenen. En toen was ik op dreef, dus bij de Zesdaagse viel mijn oog op een mooi dames-fietsshirt. Kassa!

Allemaal geen probleem zo lang het met mijn omzet goed gaat. Je kan maar een hobby hebben, hè, en triathlon is sowieso een dure sport, met materiaal én voorzieningen voor drie sporten.

Maar over dat ‘geen probleem’: die nieuwe pedalen, daar is er al één van stuk. Ik had BBB-pedalen gekocht, ‘road dynamic’, want die zijn compatibel met mijn stokoude Look-pedalen die op mijn racefiets zitten en die niet meer gemaakt worden. Die nieuwe pedalen zaten extreem strak: ik kwam er zelfs op de tacx niet mee uitgeklikt. Het ene kon ik nog wel losser draaien, maar zelfs in de loste stand durf ik er niet mee de weg op. Het andere, daar zat geen beweging in, en in een poging het stelschroefje los te draaien, brak het af.

pedaal met afgebroken stelschroefjeGrumble.

Nouja, ik ga ermee terug natuurlijk, en ondertussen ben ik via het Fiets-forum een setje tweedehands Look-pedalen aan het regelen, want ik heb niet meer zo veel vertrouwen in die BBB’s, daar waar die oude Looks mij al bijna 13 jaar trouw van dienst zijn.

Ondertussen ben ik ook nog aan het koekeloeren voor een nieuw sporthorloge, maar dat koop ik niet zelf, dat krijg ik van manlief voor mijn verjaardag. Dus wat het precies wordt, is aan hem, maar ik denk, na enig wikken en wegen, de Suunto Ambit 2S. Dat is de concurrent van de Garmin Forerunner 910, en dat is weer de marktleider bij de triathlon-horloges. Manlief zelf heeft veel betere ervaringen met Suunto dan met Garmin, dus dat hakt de knoop door, en bovendien zijn de horloges min-of-meer gelijkwaardig. Tenminste, dat haal ik uit de review van DC Rainmaker.

Ga er even voor zitten, voor die review. Want het is al nogal grondig, en dan volgen er ook nog 1500 reacties. Die DC Rainmaker doet ongelofelijk grondig review- werk in de triathlon-materiaal-wereld. En dat is wat ik bedoel met: ik ben niet eens zo heel erg van de spulletjes.

En nog een argument daarvoor: van zowel Suunto als Garmin zijn er nieuwere modellen, maar die hebben allemaal ‘fratsen’ waar ik niks aan heb, vooral vanwege de bluetooth-verbinding met je telefoon. Ik heb niet eens een smartphone! Maar nu dus wel een gloednieuwe fiets, zadel, pedalen, tacx, schoenplaatjes, wiggetjes, elastiek, shirt, nog een shirt (nog een verjaardagscadeautje), en wat vergeet ik nog? Oja, bijna dat horloge dus. Daarover later meer.