Vorige week werd ik op Twitter gevolgd door @TriathlonTutor, de ‘ultimate guide to completing your first’ hele Ironman. Dat klinkt voor mij wel interessant natuurlijk, dus ik ben hem gaan terugvolgen en heb me op zijn website aangemeld voor de mini-cursus, die bestaat uit zes lessen met veel gemaakte en dus te vermijden fouten.

Als reactie op die aanmelding kreeg ik een bevestigingsbericht met dit erin:

I’m always creating new content for the newsletter to answer your biggest questions. Could you take one minute, hit reply and let me know what your biggest questions are about completing your first Ironman Triathlon?
 
Dat had ik even net niet helemaal goed gelezen, ik had question gelezen in plaats van questions, en dat zette me nogal aan het denken: wat is nou mijn grootste vraag, richting mijn eerste Ironman?
 
Ongetwijfeld enigszins ingegeven door de laatste weken, waarin het helemaal niet lekker gaat (zie deze post, waaraan ik een deel 3 zou kunnen toevoegen), formuleerde ik uiteindelijk als grootste vraag hoe ik vertrouwen kan houden in moeilijke tijden, zoals op dit moment, met een opeenstapeling van ‘dingetjes’: verkouden geweest, veel slecht slapen, een rug die om de paar dagen vastdraait en ook wel weer loskomt, maar in de tussentijd heb ik veel ongemak, een paar andere kleine pijntjes dan weer hier en dan weer daar, een paar bar slechte trainingen, opvallend veel spierpijn, hormonengewiebel…. Ik heb de voor afgelopen vrijdag geplande maximaaltest uitgesteld, ik was niet fit genoeg – het gaat even helemaal niet lekker.
 
Er is nog niets aan de hand, ik heb nog zat tijd, verkouden zijn hoort erbij, en waarschijnlijk heb ik gewoon wat pech en/of iets winterdip-achtigs, maar ik verlies soms dat relativeringsvermogen, en dat kost me een boel energie. Vooral in die slechte nachten geloof ik er soms niet meer in, en ben ik bang mijn plannen op te moeten geven. Dat is ook niet het einde van de wereld, maar toch…
 
Ik kreeg geen antwoord op mijn vraag, of althans, ik kreeg wel een antwoord, maar op een andere vraag, namelijk hoe gemotiveerd te blijven. Dat is mijn probleem niet. Ik kan juist ontzettend verlangen naar probleemloos sporten. Hopelijk komt dat weer gauw!