Tijd voor een update. Ik heb wel een okee trainingsweek achter de rug. Zo ben ik bijvoorbeeld voor het eerst in de Schie onder de Doenbrug door gezwommen. Gekke psychologische grens was dat, ik vond het een beetje eng, net alsof de Schie aan de andere kant anders zou zijn.

Ik loop voorzichtig hard en ik fiets ook voorzichtig, genietend van zon en zomer, en dan gaat het zonder al te veel ongemak. Bij het fietsen haal ik bij die voorzichtige lage hartslag toch een aardige gemiddelde snelheid, bij lopen ben ik traag. Dat is een gek verschil, ben ik nou wel of niet in goede vorm? Ik heb ook voor het eerst wat harder gelopen, ik moest wel, want dinsdag bij de RA-training liepen we veels te hard in. Maar dat ging ook goed.

Qua blessure ben ik stappen aan het zetten. Afgelopen dinsdag was ik weer eens bij Jeroen van Tri-Run, voor de afstelling van mijn oude racefiets. Eén van mijn hypotheses is namelijk dat mijn huidige bekken/heupprobleem door die fiets is veroorzaakt. Het zadel staat nu hoger, dat is alles; ik ben op zoek naar kortere cranks, maar misschien zijn die moeilijk te vinden voor zo’n oude fiets (dik 13 jaar). Mocht iemand cranks van 160 of 165 mm hebben liggen voor een Shimano 105 triple uit 2002, dan hoor ik het graag.

Volgens Jeroen staat mijn bekken toch ook nog steeds scheef, en hij en ook trainingsbegeleider Coen raadde me aan om eens naar een chiropractor te gaan. Aanstaande dinsdag ga ik naar een sportarts, die zal ik dat voorleggen. Ondertussen heeft de tweede keer osteopathie me ook goed gedaan, samen met de rek- en andere oefeningen.

Verder geniet ik van een lekker rustige tijd qua werk, én van de Tour de France. Die heb ik vorig jaar grotendeels gemist omdat we toen in Canada zaten, en dit jaar geef ik me er dus helemaal aan over. Met zo veel tv kijken, trainen, af en toe andere leuke dingen én een beetje werk is het dan soms ineens toch nog bijna druk!