Het lopen ging de afgelopen week moeizaam, dat viel me tegen, en ook mijn schouder is slechter dan een maand geleden. Af en toe slaat de vertwijfeling toe, en ik heb daarom net een aantal visjes uitgegooid: aan een aantal partijen (twee trainers en op het triathlonforum) gevraagd waar ik terecht kan voor advies bij een slecht begrepen blessure. Ik schreef steeds zo ongeveer dit:

Vraagje: heb jij nog ideeën over waar ik heen zou kunnen met een slecht begrepen blessure?

Ik tob nu al 2,5 maand met enerzijds een probleem met mijn heup die niet lekker ‘spoort’ (en misschien ook bekken, al lijkt dat nu wel okee), en anderzijds met mijn schouder waar steeds iets vast draait met een peesontsteking als gevolg. Mijn vaste fysiotherapeut snapt er niks van dat het niet (of nauwelijks) verbetert, ik ben voor een second opinion geweest maar die fysio zei niks voor me te kunnen betekenen; beiden verwezen me door naar de huisarts voor bloedonderzoek naar mogelijk achterliggende problemen (ziekte, vitaminegebrek) maar daar is niks uitgekomen. 3 weken rust/vakantie heeft ook geen verschil gemaakt, het is nu eerder slechter dan daarvoor. Ik ben nog wel bezig met osteopathie en ik doe oefeningen, maar dat zet (nog?) geen zoden aan de dijk.

Dus denk ik nu: en hoe nu verder? Waar kan ik terecht met advies over een slecht begrepen blessure? Dus advies over trainen, over mogelijk intensievere fysiotherapie (of juist niet), vooral natuurlijk gericht op het verbeteren/oplossen hiervan, maar ook om na te denken over hoe het gekomen kan zijn en hoe (dus) te vermijden, want dat is me ook nog een raadsel. Eventueel ook op mentaal vlak, want ik vind het bij vlagen lastig om de moed erin te houden. Heb jij daar ideeën voor? Ik weet niet of ene sportarts/SMA dan de beste plek is, of misschien heb je nog andere goede ervaringen?

Wordt vervolgd natuurlijk, en mochten er lezers van dit blog zijn met goede suggesties, dan houd ik me ook aanbevolen!

Ik kan trouwens wel pijnvrij fietsen, zo lang ik op souplesse rijd, merkte ik gister, en mijn snelheid was daarbij dik in orde!