Een taaie trainingsweek deze week, en dat komt dan vooral neer op mentaal trainen, in de zin van: de moed erin houden. Dinsdag en donderdag liep ik voor geen meter, en daar waren misschien wel wat verzachtende omstandigheden voor (moe en uit mijn hum van andere dingen, iets last van mijn darmen), maar de twijfel slaat makkelijk toe: mijn progressie ten opzichte van vorig jaar valt tegen, en ik hoef toch niet van één keer 25 kilometer lopen een hele week bij te komen? En zwemmen ging ook maar matigjes, waarbij ik dan óók denk: waar blijft toch de progressie, en zwem ik nou zelfs na de derde cursus nog steeds niet wezenlijk makkelijker/sneller?

Maar dit weekend leefde ik wel weer wat op. Gister een okee trainingsloop gelopen, in Vlaardingen weer, vandaag bedacht dat ik me met zwemmen echt alleen maar op techniek moet richten en niet in de bekende valkuil moet vallen van te snel weer te hard of te lang willen zwemmen. Dat hielp wel, zo schep ik ruimte om bewuster naar die betere techniek te zoeken.

En het weekend werd helemaal leuk omdat ik vrijdag mijn verjaarskado kreeg van manlief, ik kondigde het al eerder aan en nu was het dan zo ver: een witte Suunto Ambit 2S multisporthorloge:

Het horloge, van de Suunto-site

Zo kon ik gister het tempo van de pacers controleren, en vandaag voelde het helemaal sjiek, want hij telt mijn baantjes voor me, en dat voelt alsof ik een knechtje langs de zwembadrand heb zitten met een telraam. Erg leuk dus! En het betekent ook dat vanaf nu mijn ‘moves’ te volgen zijn: online trainingslogboek.