De afgelopen tijd weer wat nieuwe spulletjes gekocht of in gebruik genomen. Vandaag nog een zwikje sportsokken, maar dat is niet zo interessant. Bijzonderder zijn:

1. Een yoga-matje. Heeft alles te maken met ‘project nieuwe vloer’. Tot nu toe deed ik oefeningen (rekken, buikspieren, planken) altijd op een deken en het vloerkleed beneden op de houten vloer. Maar de houten vloer is niet meer, en op de nieuwe vloer ligt stranks geen vloerkleed meer want er zit vloerverwarming in. Bovendien is-ie dan hard, want het wordt een grindvloer (hopelijk heel mooi!). Het werd dus tijd voor een goed matje, in mijn lievelingskleur:

Paars yoga-matje

2. Een open-water-veiligheids-zwemding. Ik weet niet hoe je zoiets noemt, op internet vind ik safer swimmer. Hebben we al een tijdje liggen, heeft Ralph een keer voor ons gekocht ergens. Afgelopen week in gebruik genomen. Omdat het je zichtbaarheid verbetert en je kan er zelfs een beetje op drijven in geval van nood. En dat is wel goed, want dat zwemmen in open water blijft tricky. Er kan bovendien wat in wat droog blijft, sleutels en geld enzo. Het zit om je middel en je merkt er bij het zwemmen niks van:

boei

3. Leeslensjes voor in mijn sportbril. Met mijn lenzen in kon ik met m’n kippige 40+-ogen (in het dagelijks leven varifocus, zeg maar) de kleine getallen op mijn Suunto niet lezen, en dat wil ik wel graag. Tijdens de wedstrijd heb ik in één scherm de drie gegevens die ik gebruik: trapfrequentie, hartslag en afgelegde afstand. Maar die wil ik dan dus wel kunnen lezen, en dat kan nu dankzij Hydrotac inplakleeslensjes (‘stick-on bifocal lenses’). Het was een beetje zoektocht, uiteindelijk ben ik eraan geholpen door mijn eigen Opticien Moerkerken en die heeft ze ook op de goede plek geplakt. Werkt prima: ik kijk er niet tegenaan bij het fietsen, maar kan wél lezen. Ze zijn amper te zien op de foto, maar dat moet natuurlijk ook:

bril