Gister bij Triathlon010 een mooi resultaat behaald: een PR op de sprint (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen, nouja, het was 21, 5 kilometer lopen), 1u30’11, en ik was de snelste in de D50+-categorie. In de uitslagen per categorie zie je dat niet, want daar staat iedereen van 40+ op één hoop. Wel leuk om daarin de 2e fietstijd te hebben (10e eindtijd). In de overall uitslagen onderscheiden ze wel 50+, en daarvan ben ik de eerste vrouw. 

Het is wel op twee manieren relatief:

  • Ik kan nog een stuk beter, want het is nog steeds geen scherpe tijd ten opzichte van mijn PR op de 1/8e. Vooral mijn lopen is nog totaal niet op dreef. Het viel eigenlijk zelfs tegen ten opzichte van vorige week, misschien had ik iets te veel gegeven op de fiets. Zwemmen voelde ook wat zwaar, al had ik wel ruimte. Fietsen ging goed, al kan dat ook nog net wat sneller, want in de derde ronde van vier vielen m’n slokken sportdrank niet helemaal lekker, toen moest er even wat gas af. Wisselen kan vast ook nog wel sneller, maar daar ben ik nooit zo mee bezig. De grote mogelijke winst zit hem in het lopen, maarja, dat doe ik pas weer 2,5 maand en ik ben blij dat ik zonder problemen 5 kilometer kan lopen.
  • Het is sowieso een gemoedelijke breedte-triathlon (erg leuk altijd!), D50+ is geen heel competitieve categorie (er zijn niet zo heel veel oude vrouwen die dit doen), en die werd dan ook nog eens ‘afgeroomd’ doordat er in dat weekend ook twee NK’s waren en later op de dag nog een kwart. Veel sterkere atleten startten dus elders. 

Desalniettemin: erg leuk! Ik hoorde dat ik tot dan toe de snelste D50+ was toen ik finishte, in de tweede van vijf startseries. Ik was benieuwd, en ik ben dus de snelste gebleven!