Het jaar van mijn grote sportdoel, de hele triathlon, is aangebroken! Een mooie dag om vooruit te blikken. Ik ben bezig met het uitpuzzelen van mijn trainingsschema. Dat zit net in het stadium dat ik het met twee trainingsbegeleiders ga bespreken. Dus later meer over die plannen, nu alvast de dingen die ik wel al gepland heb:

  • 8 januari: maximaaltest (en bespreken van die trainingsplannen) bij Topvorm.  
  • 20 januari: 50 worden, want ja, dat is ook onderdeel van het plan, hè?
  • 27 maart-3 april: trainingsweek fietsen in de Algarve, met fietsmaatje Jo. We zijn net de afgelopen week bezig geweest met alles regelen. Vlucht en accommocatie is gelukt, nou de fietshuur nog. Maar ik kan daar al naar uitzien: een weekje fietsen in de zon!
  • 20 april: mijn jaarlijkse fiets-intervaltraining door de stad, om manlief aan te moedigen bij de marathon.
  • 15 mei: de 111 van Bilzen, die was vorig jaar leuk genoeg om op herhaling te gaan onder hopelijk gunstigere omstandigheden voor mijzelf – ik wil nu wél finishen natuurlijk.
  • 18 juni: de Ironman 70.3 (halve triathlon) van Luxemburg. Onder andere om alvast te ervaren hoe dat is, zo’n Ironman evenement. En samen bouwen die twee wedstrijden mooi op.
  • 3 juli: ik ben dan aanwezig bij de Vrouwentriathlon in Utrecht, of ik dan meedoe of niet. Want helaas valt de andere Vrouwentriathlon samen met het volgende punt.
  • 28 augustus: nou, dan is-ie dan: de Ironman van Vichy. Ik heb inmiddels mijn verwachtingen iets bijgesteld, ik hoopte eerst dat ik ‘m wel in ongeveer 13 uur zou kunnen volbrengen, maar gezien mijn marathon-ervaring wordt dat toch eerder 14 uur, daar zou ik dik tevreden mee zijn, en dan heb ik nog 3 uur speling (limiet is 17 uur).

Daarvoor, dus om op 28 augustus een hele triathlon in 14 uur te volbrenden, daarvoor train ik de komende tijd. En van dat hele traject doe ik hier natuurlijk verslag. En vanaf 29 augustus? Geen idee! Ik ben in dit nieuwe jaar vooral ontzettend benieuwd naar die eerste acht maanden!