Net als vorig jaar heb ik meegedaan met de Zwemvierdaagse in Zwembad West. Voor € 3,50 kun je daar in de kerstvakantie vier keer zwemmen, tussen 1 en 4 uur, en dan krijg je naderhand steeds nog iets te drinken ook, en vandaag een oliebol en een medaille:

zwemvierdaagse2

Als je goed kijkt, zie je dat-ie anders is van kleur dan die van vorig jaar, want dit was mijn tweede deelname, dus ik kreeg nu een zilveren.

Anders dan vorig jaar was ik dit jaar steeds samen met Nicole, en dat was gezellig! Hier staan we in de kantine onze medailles te showen, lekker charmant met dat natte haar:

Zilveren zwemvierdaagsemedaille

Ook net een beetje anders dan vorig jaar was dat het nu vier dagen achter elkaar waren, en dat het er dus op deze laatste dag van het jaar dus ook op zit. Ondanks dat ik steeds kort en rustig gezwommen heb, voel ik die vier zwemdagen achter elkaar wel. Net als vorig jaar heb ik me helemaal op techniek geconcentreerd, vooral op het stuwen met links (dat is nog steeds niet echt goed, wat dat betreft ben ik in een jaar niet heel veel opgeschoten, mede door de blessure) en dat was wel eens nuttig, want die oefeningen als scullen en hondjesslag* had ik al lang niet meer gedaan. Maar ook best zwaar dus, ondanks dat ik steeds maar ongeveer 40 baantjes zwom. In totaal is dat een vergelijkbaar weektotaal met normaal, maar ik heb dus wel heel anders gezwommen.

De zwemvierdaagse is er ook niet helemaal het evenement naar om eens even een stevige duur- of tempotraining neer te zetten. Met 15 of 25 baantjes haal je de medaille ook. Het evenement heeft iets gezelligs en kneuterigs. Het is ook super-kleinschalig: het was nog rustiger dan vorig jaar. Dat doet wel een beetje vrezen voor de voortzetting ervan. Ik hoop dat het door blijft gaan, want ik vind het alleen al heerlijk dat je tussen kerst en oud&nieuw ergens banen kunt zwemmen. Mijn andere zwembad bijvoorbeeld is helemaal dicht. Lang leve de Zwemvierdaagse!

 

* Die link is naar een pagina van TriExperience, en dat is niet toevallig: daar heb ik die oefeningen geleerd. En kennelijk is dat bijna een handelsmerk – ik werd gisteren herkend als oud-TriExperience-cursist door een andere zwemmer. Die zag mij die oefeningen doen en vroeg of ik die daar had geleerd. Ja dus. Al bijna vier jaar geleden, maar nog steeds supernuttig!