Een dikke maand geleden postte ik hier over mijn rouw om mijn vakantiefiets. Vandaag deed ik een soort oefening ‘zoek de verschillen’: de fiets is bij Snel omgebouwd naar een nieuw frame, met een combi van oude en nieuwe onderdelen. Ik herkende hem meteen als mijn fiets:

Oude-nieuwe fietsHet frame is anders van kleur en ietsje anders van vorm, een aantal onderdelen is vervangen wat gewoon onderhoud is (ketting en cassette bijvoorbeeld) of waarvoor ombouwen onmogelijk was (geen onderdelen  meer voor leverbaar bijvoorbeeld – die zijn dertien jaar oud) en twee dingen zijn structurele verbeteringen: de standaard zit verder naar achter en de cranks zijn korter. Die laatste aanpassing is hetzelfde als wat ik met mijn triathlon- en racefiets heb gedaan, ter blessurepreventie. 

Hij rijdt ook ongeveer even lekker, al ging het vandaag nog maar om kleine stukjes en moet het zadel nog wat hoger. een dezer dagen een grondiger proef op de som. Ik ben in elk geval bij dat ik hier weer mee vooruit kan!

Ik  weet alleen niet precies hoe ik ‘m moet noemen. Het is niet echt een nieuwe fiets, maar het is ook de oude niet meer. Mijn oude-nieuwe fiets?