Ja, prima hersteld hoor. Twee weken na de Ironman was het pijntje in mijn lies weg en kon ik gaan toewerken naar die twee nawee-evenementen. Daarna, dus op 2 oktober, ging het gas er écht af. Opnieuw moest die lies bijkomen, en verder was het gewoon ook wel even welletjes geweest allemaal.

Ik was toen even bang om lui en vadsig te worden, want zou mijn lichaam reageren op ineens zo veel minder doen? Ik ben nu 4 maanden verder en ik ben niet lui en vadsig geworden, en dat wist ik ook wel, eigenlijk. Mijn gewicht is normaal voor de tijd van het jaar, ik voel me prima, en de belangrijkste ‘kwaal’ die ik aan Ironman + Kustmarathon heb overgehouden is een zwarte teennagel. De foto links is van het Kustmarathon-weekend (1/2 oktober), rechts is recent, en vergelijk ook met begin september.

zwarte teennagelnageldecember

 

 

 

 

 

Dat gaat nog wel even duren dus, maar ik heb er geen last van en als de blote-voeten-tijd weer aanbreekt, kan ik ‘m verstoppen onder nagellak. Als de nagel er dan nog aan zit.

Wel zat er qua herstel nog een soort ‘drempel’ in: ergens rond 20 november voelde ik me ineens nog een stukje energieker en had ik ook voor het eerst zin om bijvoorbeeld wel alle intervallen bij een RA-training echt hard te lopen, of om een hele duurloop ook echt uit te lopen, en niet even te wandelen tussendoor – enzovoort. In diezelfde tijd verdwenen ook de buien van wel erg veel zin in snaaiend eten en/of alcohol die ik sinds de Ironman af en toe had. Kennelijk was ik toen nog een niveau dieper hersteld ofzoiets.

Sindsdien voel ik me prima. De vele virussen van de herfst heb ik weerstaan op één licht verkoudheidje na, en dat is voor mij een goed teken.

Het is overigens niet zo dat ik naar helemaal nietsdoen ben afgezakt. Dat zou ik niet lekker vinden, het is niet nodig voor herstel.  Eerder integendeel – het bloed kan beter wat blijven stromen. Bovendien zou helemáál niet fietsen ook nog praktische problemen opleveren, omdat het zo belangrijk is voor mijn dagelijkse vervoer (in 2016 zat ik gemiddeld een half uur per dag op de stadsfiets). Ik heb de tijd op sportief gebied vooral benut voor andere zaken, techniek vooral. In de volgende terugblik-post daarover meer.

Enne, gelukkig nieuwjaar ook allemaal trouwens!