Ik heb de afgelopen tijd twee nieuwe sportshirts in mijn bezit gekregen: een luchtig loophempje (gekocht) en een wielershirt (gekregen van de Vrouwentriathlon als wederdienst). Allebei zijn ze maat XS. Ik kan me niet heugen XS aangepast te hebben, meestal kom ik uit op damesmaat S of M. Zo petieterig ben ik immers niet. Maar toch, deze twee shirts zijn XS en ze passen goed:

IMG_3622[1]Het loopshirtje (links) is zelfs op de heupen nog wat aan de wijde kant.

Deels is het natuurlijk simpelweg pasvorm, maar de maatinflatie lijkt toch toe te nemen. Dus dat de M van vroeger de XS van tegenwoordig is.

En heel misschien ben ik zelf ook ietsiepietsie gekrompen: ik ben deze maand 1,5 kilo afgevallen. Dat was niet de bedoeling en het hoefde helemaal niet, maar het is (denk ik) het gevolg van een ‘maand droog’: ik heb heel juli geen alcohol gedronken. Een stevig Belgisch biertje of een alcoholvrije maakt nogal uit, zag ik op het etiket, maar vaak dronk ik ook gewoon water in plaats van wijn, bij het eten bijvoorbeeld. Zeker geen honger geleden in elk geval. Zo’n maand droog doe ik met enige regelmaat, even uit het gewoontedrinken komen, dat bevalt me prima.

Dat randje vet mag wel weer terugkomen, want ik heb opvallend vaak witte vingers bij het zwemmen nu. Okee, het is slecht weer (breek me de bek niet open… dat speciaal voor de zomer aangeschafte loopshirtje heb ik nog amper aan gehad, in plaats daarvan heb ik een jackje aan gehad deze week!), maar het water is nog steeds rond de 20 graden. Dat is me dus zelfs in wetsuit aan de frisse kant, en dat was andere jaren niet, volgens mij.

En met 1,5 kilo meer pas ik nog steeds in beide shirtjes, hoor!