Gister kwam er post voor mij van Ironman Vichy, een pakketje met daarin:

Sporttas Ironman  VichyEcht super-super aardig van de organisatie dat ik op deze manier een vervanger krijg van de gestolen tas. Die was anders (zie ‘m links op deze foto), en kenners zouden kunnen zien dat deze niet van ‘mijn’ jaar is, maar deze is zeker ook handig (als rug- en draagtas te gebruiken, met een apart vak voor schoenen of natte spullen), en ik ben er heel blij mee!

Eindelijk weer naar het zwembad met een fatsoenlijke tas, want daar gebruikte ik hem voor, en ik had geen goed alternatief gezocht omdat ik op deze tas wachtte. 

Het is het jaar van de nieuwe-oude dingen geworden, van de ‘vervangers’ van spullen die onverrichterzake niet meer functioneerden: de fiets die total-loss was, het sporthorloge en nu de tas. Bij het sporthorloge moet je zelfs heel goed kijken om te zien dat het niet de ‘oude’ is – het serienummer is anders en deze heeft een paar minuscule krasjes. 

En voor zowel tas als horloge geldt dat ik ervan onder de indruk ben hoe aardig en behulpzaam  mensen zijn na een inbraak. Zo komt er uit iets naars toch ook iets moois.