Nog even door over coronazaken. Ik heb het er hier al vaker over gehad dat er enkele absurde haken en ogen zitten aan de maatregelen, al langer, maar sinds de meest recente verstrenging helemaal. Vrijdag stond ik weer eens paf. Ik zou denken dat alles wat je in een zwembad doet, ‘sport’ is, en dus onder de uitzonderingen valt. Maar nee, dit trof ik aan op de Facebookpagina van mijn zwembad:
 
Recreatief zwemmen wordt gezien als vrije tijd & spelen. Dit valt dus niet onder sportbeoefening. Dit betekent dat bij deze activiteiten maximaal 30 personen mogen deelnemen. Dit betreft bijvoorbeeld Gezinszwemmen, Vrijzwemmen, Dames/Herenzwemmen en Moeder- en Kind zwemmen.
Baby- en peuter zwemmen wordt gezien als een doelgroep activiteit, hier gelden geen maximum aantallen.
 
Moeder- en kindzwemmen is recreatie, baby- en peuterzwemmen niet. Wie het begrijpt, mag het zeggen.
 
Voor mijn eigen banenzwemmen heeft het geen consequenties overigens, dat is ‘sport’, net als ‘aquasporten’. Niet dat er dan meer dan dertig in mogen – het is maar een klein zwembad. Dertig is dus ook de limiet. Als het er echt zo veel zouden zijn, zou dat zelfs zonder corona hinderlijk druk zijn – dat is bijna acht per baan. De hele tekst is dus eigenlijk overbodig, althans, voor dit zwembad.

 

En nu we het toch over de haken en ogen van het beleid hebben: de organisatie van de Branderszwemtocht wordt nogal aan het lijntje gehouden door de gemeente. Dat concludeer ik uit hun mails die de afgelopen tijd binnenkwam over de plotselinge annulering. Eerst schreven ze daarover:

Dit was niet onze keuze, helaas werd dit ons opgelegd door de Gemeente Schiedam.

Zoals eerder gecommuniceerd zouden we alle zwemmers na het gesprek met de gemeente informeren over de stand van zaken. Dit gesprek heeft nog niet plaatsgevonden en staat gepland voor komende week. 

Afgelopen woensdag volgde:

Door de aangescherpte maatregelen omtrent COVID-19 is onze evalutie minimaal 3 weken uitgesteld. Helaas wil de gemeente Schiedam geen digitale evaluatie en moeten we wachten op een nieuwe afspraak. Als we een nieuwe datum krijgen laten we dit natuurlijk z.s.m. weten.

Gaat lekker…