Zometeen vertrek ik naar Drenthe, voor een week Buitenkunst aldaar. Tot nu toe ben ik altijd naar de andere locatie geweest, Randmeer, en dan ging ik op de fiets. Dat laatste zat er dit jaar niet in: door de trainingsfocus op de andere twee sporten en het blessureleed van de afgelopen tijd is 150 km fietsen met volledige bepakking niet aan de orde. Met de auto kan ik net zo goed doorrijden naar Drenthe, en bovendien hoef ik dan niet te kiezen tussen schrijven, toneel en zang, want daar bleef ik maar tussen twijfelen, en in Randmeer kies je één van de kunsten; in Drenthe kies je per dag. Ik ben benieuwd, het schijnt er mooi te zijn; het weerbericht ziet er geweldig uit.

Ik ga ook trainen: straks en dinsdag een lange duurloop, is het plan. Beetje zwemmen en fietsen kan er ook; fiets gaat mee in de auto. En dan aan het eind van de week rusten onderweg naar de Vrouwentriathlon in Beesd, waar ik beter voor de dag hoop te komen dan vorige week. Maar daarover later meer.

Ik ben optimistisch: de laatste week heb ik grote stappen vooruit gezet qua herstel van al het blessuregedoe. Het is als het leggen van een puzzel: naast de chiropractor had ook de vakantie-vervangster van mijn vaste fysiotherapeut nog wel wat goede ideeën over de balans in spierspanning tussen bekkenbodem en dwarse buikspier: ik span vermoedelijk mijn bekkenbodem te veel aan. Ga ik mee aan de slag.

Ondertussen gaat het gewoon hartstikke goed vooruit. Dinsdag voluit hardgelopen en in totaal 16 km zonder een centje pijn; woensdag voor het eerst sinds lang met helemaal twee armen gezwommen, in plaats van met anderhalve arm, of met 1,9. Gister 75 kilometer gefietst, ook probleemloos, ik voel me alleen nog wat onzeker bij het optrekken en daardoor ben ik mijn explosiviteit totaal kwijt, maar dat komt wel weer. Het is erg fijn dat sporten weer lekker gaat!

Tot slot nog een mooi linkje dat me deze week bereikte via @Ironmantri: een post over hoe oudere atleten steeds beter worden, c.q. hoe ouderen steeds langer fit en gezond blijven. Aanrader!

Tot volgende week!