Eén dingetje nog terugblikkend dan: ik ben geen heel precieze registreerder (tel niet altijd baantjes, loop zonder GPS, houd een eenvoudig logboek bij), dus het enige concrete getal dat ik kan ophoesten voor 2014 zijn mijn de op de fietscomputer geregistreerde kilometers: 4035. Dat is voor mijn doen niet zo veel, ik ben nogal aan het investeren in de andere twee sporten.

En dat zal in 2015 nog meer zo zijn: ik verwacht nog minder fietskilometers. Want even vooruitblikken: ik wil de komende twee maanden de duurlopen uitbreiden naar 30 kilometer, waar alles boven de 21 kilometer onbekend terrein is, dus dat is best spannend. Ondertussen wil bij het zwemmen weer wat meer op duur en snelheid gaan trainen. Vanaf maart volgen de fiets- en triathlonmaanden, met wedstrijden in mei en juni. Daarna wil ik gaan trainen voor mijn eerste marathon, die in september of oktober gaan plaatsvinden. Vervolgens is het uitrusten, de balans opmaken, en plannen gaan maken voor het seizoen erna, dat van de hele triathlon in 2016.

Het nieuwe jaar vandaag begonnen met een stukje hardlopen. Rustig aan, want ik snotter nog steeds wat. Desalniettemin een aangenaam begin. Dus: gelukkig nieuwjaar gewenst allemaal!