Het heeft op dit moment weinig met het sporten te maken, maar ik meld het toch maar even, omdat ik het er eerder over had: eindelijk is ons project nieuwe vloer afgerond. Dit is het resultaat:

2015_11_01_0002

2015_11_01_0004

Vergelijk dat eens met het ‘gat’ dat ik in mei hier postte! En ook ten opzichte van daarvoor is het een stap vooruit. Deels is dat te zien (de marmerstone is erg mooi geworden!), deels ook niet: we hebben nu vloerverwarming, en dat is erg lekker. Bovendien dus geen rotte balken meer, en minder last van de ratten (al zijn die nog niet helemaal uit het huis verdreven).

Het heeft allemaal wel veel langer geduurd dan we hadden verwacht. We hebben ruim vier maanden boven gebivakkeerd. In het voorjaar vond ik het allemaal bovendien best stressvol, en was de combinatie van nieuwe vloer, druk met werk, wedstrijden én de blessure van toen wel heel pittig.

Het boven wonen wende, maar het was toch een grote opluchting toen we een maand geleden weer een woonkamer terugkregen en ik bovendien mijn werkkamer weer voor mezelf had. De terugverhuizing was ook nog even wat rommelig, maar er stond dit keer geen tijdsdruk op, en dat scheelde in de stress en ook in de lichamelijke belasting. We hadden die enorme boekenkast door de verhuizers leeg láten halen, maar we hebben zelf weer alles teruggezet. Dat kon met één of twee doosjes per dag, op het gemakje. Afgelopen zaterdag zijn de lege verhuisdozen opgehaald en zat het er dus echt op.

En dan denk je dus: nou, mooi, klaar, #projectnieuwevloer (zo twitterden we er af en toe over). Zijn ze hier verderop bezig met #projectnieuwebrug en hebben we af en toe moeite om ons huis terug te vinden:

2015_11_03_0002

Je kunt er daar naar links echt niet door, want daar is een gat in plaats van een brug. Eerder al was de straat verderop opgebroken, en naar de andere kant is de Delftweg ook opgebroken en afgesloten. En dat heeft wel invloed op het sporten, want we fietsen en lopen hele omwegen!

Nog een relatie met sport: tijdens het uitpakken van al die boekendozen dacht ik wel eens: ’te veel hobby!’ Er moest bijvoorbeeld wat weg naar de kringloop om ervoor te zorgen dat die grote kast niet binnenkort uit gaan puilen. En dat ’te veel hobby!’ dat denk ik ook met enige regelmaat als ik weer eens vooral sportkleren uit de was haal en sta op te hangen. Leuk hoor, die hobby’s, maar soms is het veel werk!