Ik ga zometeen naar masseur Marcel en ik ben benieuwd wat hij in mijn lijf aantreft. Hij heeft daar namelijk beeldende woorden voor. Zo vindt hij langs mijn ruggengraat regelmatig Chinese eetstokjes, overigens net zo vaak het gevolg van lang achter de computer zitten als van het sporten. De sigaren die hij aantreft in mijn kuiten zijn wel van het sporten, en duiden er altijd op dat ik flink wat gedaan heb.

Voor mijn gevoel zit er nu echter overal alleen maar meel. Het effect van de eerste dagen taperen is namelijk dat ik me vooral sloom voel. Drie weken geleden, in de laatste gewone rust-en-herstelweek was dat aan het eind van de week ook zo, dus het zal er wel bijhoren. Het voelt ook niet verkeerd, het voelt alleen wat futloos. Als een zak meel.

Ik ben benieuwd wat het effect is van massage op die zak meel. Marcels werk is het immers om die eetstokjes en de sigaren weg te toveren, en daar is hij heel goed in. Maar wat doet hij met een zak meel?

Van mij mag het wel een vaatdoek worden. Want zo voel ik me vaak aan het eind van de massage: dat ik daar maar wat lig, en dat ik mezelf nog net met twee vingers op kan pakken van de massagetafel om weer in actie te komen. Vaatdoekje zijn is helemaal niet zo onaangenaam namelijk.